dilluns, 24 de maig del 2010

Enviat per Isaac
Dins de la programació d’actes commemoratius del 25 aniversari del Centre Ocupacional Municipal de Sueca que hui conclouen, es va realitzar una Caminada Popular amb un recorregut de 6 km pel cordó del Riu Xúquer. Amb el títol “Caminem Junts” es pretenia simbolitzar un dels objectius primordials dels centres ocupacionals: la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual . Al voltant de 250 persones van participar en esta caminada, entre elles l'alcalde, Joan Baldoví; les regidores d’Esports, Teresa Ribes; i de Personal, Pilar Moncho; alumnes de l’Institut Joan Fuster; ciutadans de Sueca i companys d’altres centres ocupacionals de la província, els quals van voler acompanyar els usuaris i professionals del Centre de Sueca, disfrutant al mateix temps d’una activitat saludable en un dels paratges més bonics de l'entorn.
D’altra banda, es va celebrar una taula redona amb el títol “ Passat, present i futur dels Centres Ocupacionals ”, en la qual els ponents van debatre durant dos hores sobre la situació d’estes institucions, i en la qual es va fer una clara referència als 25 anys de trajectòria del Centre Ocupacional Municipal de Sueca. En l’acte van participar representants municipals, com l’alcalde, Joan Baldoví, i la regidora de Serveis Socials, Dolors Pérez, la qual va presentar la xarrada fent un recorregut normatiu pels drets de les persones amb discapacitat. La resta de ponents van presentar propostes que van fer reflexionar als assistents sobre el passat i futur de les persones amb discapacitat, el seu entorn i les seues famílies: des del “ no m'estimes tant, estima'm millor” de Xavier Pedrera, responsable de Centres Ocupacionals FEAD; o la reivindicació “ del dret a equivocar-se” de Charo Garcia, presidenta de COPAVA; a la proposta de Julián Iniesta, cap de Prestació de Serveis, IVADIS, sobre la necessitat del treball comú de tots els implicats de la societat, certificada en la frase “ vore’ns per a vore”. Finalment, va haver-hi un debat en el qual va participar el públic assistent.
.
El dimecres es va realitzar una Jornada de Portes Obertes dirigida a representants d’empreses locals en què se'ls va informar dels treballs ocupacionals que se desenvolupen en el Centre, tant a nivell industrial (subcontractes a empreses) com productes propis. Un altre dels objectius va ser el de conscienciar i mostrar el potencial de les persones amb discapacitat, així com el de proposar opcions futures de treball per a estes persones. Posteriorment, es va realitzar una visita guiada pel Centre per a mostrar a tots els assistents les seues instal·lacions, la cadena de treball de productes industrials subcontractats, els productes propis i els recursos humans. Els empresaris van mostrar la seu satisfacció per la feina que es realitza des del Centre i per tot el que estes persones podrien aportar al mercat laboral.
.
El dijous es va realitzar la I Trobada Amistosa de Petanca en la qual van participar el Centre Ocupacional de Sueca, el Col·legi de Tècniques Educatives Especials, la Fundació Santos Andrés i Santiago i el Centre ocupacional Mare de Déu del Castell de Cullera.
.
Per a hui divendres està previst l’acte de cloenda d’esta setmana dedicada al 25 aniversari del Centre Ocupacional Municipal de Sueca.

4 comentaris:

eLCahyo ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Vouken ha dit...

Una vez vi a 2 personas jugando al parchis con mucha concentración ... como si se tratara de un juego de inteligencia XD

FALLA VIA MATERAL ha dit...

ELS COMENTARIS ELIMINTAS SON EN XINO I PROPAGANDA DE INTERNET BASURA